25 Şubat 2012 Cumartesi

Bir Web Sitesinde Olmazsa Olmazlar Nelerdir?

Olmazsa olmazların başında, alan adı (domain name) geliyor. Alan adı, sizin sanal dünyadaki adresiniz. Firmanıza ait alan adını tescil ettirebilmeniz için, Ticari Sicil Gazetesi veya Patent Enstitüsü tarafından onaylanmış Marka Tescil belgesi gerekiyor. “www.sirketinizinadi.com.tr” formatındaki alan adını, yıllık ve yıllık periyotlar üzerinden, belirli bir dönem için ödeyeceğiniz belirli bir ücret karşılığında tescil ettirilebilir veya bir aracı kuruluşu bu iş için yetkilendirebilirsiniz. ‘www.sirketinizinadi.com’ formatındaki alan adları için ise, herhangi bir belge gerekmez ve yıllık 10 dolar civarında tescil ettirilebilir.

İkinci adım olarak, yayınlama alanı (hosting) ve e-posta sayılabilir. Aksini istemediğiniz sürece, yayınlama alanı (hosting) hizmeti aldığınız şirket, aynı zamanda size e-posta hizmetini de sunar. Hosting alanınızın büyüklüğü, talep ettiğiniz e-posta adresi sayısı gibi farklı kriterler ile belirlenen yıllık ödemeler ile yayınlama alanı kiralanabilir.

Web sitenizin içeriğindeki olmazsa olmazlarına gelirsek; öncelikle müşterilerinizin sizinle iletişim kurabileceği posta, telefon, faks ve e-posta adreslerine mutlaka yer vermelisiniz. Ürün ve hizmetleriniz ile ilgili olabildiğince detaylı bilgilerin yer aldığı bir sayfa ayırmalısınız. Sizi web siteniz üzerinden tanıyacak kişilerin sizi tercih etmesi adına, referanslarınızı ve mümkünse, refere ettiğiniz insanların sizinle ilgili görüşlerine yer vermenizde fayda olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder